Currynoedels met ham, ananas en spitskool
4 personen
Benodigdheden:
1 |
kleine spitskool |
200 |
gram ananasstukjes |
150 |
gram hamblokjes |
125 |
gram noedels |
1 |
flesje wokolie |
2½ |
theelepel kerrie djawa |
3 |
eetlepels ketjap manis |
Zo maak je het klaar:
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ± 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Was en snijd ondertussen de kool in reepjes.
Laat de ananasstukjes goed uitlekken.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. voeg een scheutje olie toe en roerbak de koolreepjes en de kerrie in ± 3 minuten.
Schep de afgekoelde noedels en de hamblokjes erdoor en roerbak alles nog eens ± 3 minuten. Voeg dan de ananasstukjes en de ketjap toe en schep alles nog een keertje goed door elkaar.
Schep de curry noedels in diepe borden of kommen.

|