Eierbami met amandelen en koriander

4 personen

Benodigdheden:

1 flesje ketjap asin
½ pak mienestjes
175 gram blanke amandelen
1 scheutje wokolie
500 gram gesneden bamigroente
1 zakje kruidenmix
3 eetlepels grof gehakte koriander

Zo maak je het klaar:

Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat ketjap aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ± 12 minuten gaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

Rooster ondertussen in een droge koekenpan de amandelen in  ± 2 minuten goudbruin.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de bamigroenten ± 5 minuten.

Klop de eieren met een scheutje ketjap snel door elkaar. Voeg aan de groenten toe en roer tot het ei gestold is. Voeg de mie en de kruidenmix toe en roerbak 3 minuten. Schep er op het laatst de amandelen en de koriander door.

Schep de gewokte eierbami in diepe borden of kommen.