Eiermie met zalm

4 personen

Benodigdheden:

400 gram eiermie
6 eieren
100 gram geraspte belegen kaas
400 gram zalm (ontdooid)
4 eetlepepls olijfolie
3 lente bosuitjes in ringen gesneden
25 gram boter

Zo maak je het klaar:

Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat ketjap aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ± 12 minuten gaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

Rooster ondertussen in een droge koekenpan de amandelen in  ± 2 minuten goudbruin.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de bamigroenten ± 5 minuten.

Klop de eieren met een scheutje ketjap snel door elkaar. Voeg aan de groenten toe en roer tot het ei gestold is. Voeg de mie en de kruidenmix toe en roerbak 3 minuten. Schep er op het laatst de amandelen en de koriander door.

Schep de gewokte eierbami in diepe borden of kommen.