Foo yong hai met garnalen
4 personen
Benodigdheden:
½ |
pak wok noedels |
1 |
flesje wokolie |
1 |
pak mix voor foo yong hai |
200 |
gram gepelde rauwe garnalen |
2 |
theelepels fijngeknipte bieslook |
400 |
gram roerbakgroente |
2 |
eieren |
Zo maak je het klaar:
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ± 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Meng ondertussen in een kom de eieren met de omeletmix (uit het pakje) en 5 eetlepels koud water. Klop dit met een garde goed door.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten ± 3 minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak deze ± 2 minuten mee. roer er vervolgens. 2,5 dl water en de susmix door. Breng de saus al omscheppend aan de kook en laat deze kort pruttelen.
Schep de groenten uit de pan en houd ze in een afgedekte schaal warm.
Zet de wok terug op het vuur en voeg een scheutje olie toe. Voeg het eimengsel toe en blijf roeren tot het ei volledig gestold is. Schep de woknoedels erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Schep de gewokte foo yong hai en de geroerbakte groente met garnalen in diepe borden of kommen en strooi de bieslook erover.
|