Gebakken mie met zalm
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
250 |
gram mihoen |
1 |
bloemkool in kleine roosjes |
3 |
eetlepels olie |
3 |
eetlepels sojasaus |
2 |
theelepels sambal |
250 |
gram gerookte zalmsnippers |
120 |
gram surimi flakes |
3 |
bosuitjes in smalle ringen |
Zo maak je het klaar:
Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook ondertussen de bloemkoolroosjes in ± 4 minuten beetgaar.
Verhit de olie in een wok. Roerbak de miehoen en de bloemkool hierin nog eens 2 minuten. Voeg de sojasaus en sambal toe en roerbak het geheel nog eens 1 minuut. Breng het op smaak met zout en peper. Meng de zalm en de surimi flakes erdoor. Verdeel het over 4 komen en bestrooi het met de bosui.

|