Geroerbakte miehoen met tonijn

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

3 eetlepels sesamzaad
250 gram miehoen
2 cm gember geschild
1 rode peper, zaadjes verwijderd
4 eetlepels zonnebloemolie
1 teen knoflook in dunne plakjes
250 gram winterpeen in plakjes
2 rode uien in ringen
3 eetlepels sojaolie
100 gram shii-take, in plakjes
300 gram tonijnsteak
15 gram koriander grof gesneden

Zo maak je het klaar:

Rooster de helft van het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bereid de miehoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de gember zo fijn mogelijk. Snijd de rode peper in reepjes. Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak de gember, rode peper en knoflook 1 minuut. Voeg de winterpeen, ui en sojasaus toe en roerbak 2 minuten. Voeg de shii-take toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg de miehoen toe en roerbak 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout en eventueel extra sojasaus. Verhit de grillpan. Bestrijk de tonijn dun met de rest van de olie en bestrooi met het ongeroosterde sesamzaad en peper en zout naar smaak. Gril 4 minuten. Keer halverwege. Neem uit de pan en snijd in plakjes. Verdeel de gebakken miehoen over 4 kommen en bestrooi met het geroosterde sesamzaad en de koriander. Leg de tonijn erop. Lekker met een partje limoen.