Knoflookrijst met kip en taugé

4 personen

Benodigdheden:

1 potje ketjap asin
300 gram gestoofde witte rijst
400 gram taugé
400 gram kipfilet
1 scheutje wokolie
6 lenteuitjes
1 zakje mix voor nasi goreng
6 teentjes knoflook

Zo maak je het klaar:

Breng in een ruime pan een flinke laag water met een scheutje ketjap (of wat zout) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ± 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Laat de rijst zonder deksel koud worden, als het snel moet, dan geregeld omscheppen.

Meng de mix met ½ dl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.

Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes.

Was en snijd de lente-uitjes in schuine stukjes van ± 4 cm.

Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de reepjes kipfilet en de plakjes knoflook ± 5 minuten. Roer de gewelde mix erdoor en roerbak tot het droog begint te worden. Schep de rijst, de lente-uitjes, 3 eetlepels ketjap en de taugé erdoor en roerbak nog 3 minuten. Schep de gewokte knoflookrijst in diepe borden of kommen.