Ku lo yuk

4 personen

Benodigdheden:

400 gram hamlappen
300 gram witte rijst
75 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels maïzena
1 mespuntje zout
1 zakje Conimex Ku lo yuk saus
4 eetlepels atjar tampoer
225 gram ananasstukjes op sap

Zo maak je het klaar:

Snijd het vlees in blokjes van ± 1 cm.

Verhit een flinke laag olie in een wok tot 180°C. (test de temperatuur met een stukje witbrood, dat moet in ½ minuut lichtbruin zijn). De olie mag niet walmen.

Breng in een ruime pan een flinke lag water aan de kook met wat zout of ketjap. Voeg de rijst toe en kook deze in ± 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.

Maak een beslag van het bakmeel, de maïzena, wat zout en 1 dl water.

Haal de blokjes vlees door het beslag. Laat ze direct in de hete olie glijden en frituur ze (6 tot 8 tegelijk) rondom goudbruin en gaar. Laat ze op keukenpapier goed uitlekken.

Breng 1 dl water met 1 dl van het ananassap (uit het blikje) aan de kook. Voeg al roerende het kokende waterananassap toe aan de sausmix. Roer de goed uitgelekte atjar en de ananasstukjes door de saus.

Leg de krokante vleesblokjes op een warme schaal en verdeel de saus erover. Geef de warme rijst er apart bij.