Kip ajam paniki

4 personen

Benodigdheden:

3 eetlepels olie
500 gram kipkluifjes
1 potje Boemboe ajam
300 gram pandanrijst
1 komkommer
2 uien
1 Chinese kool

Zo maak je het klaar:

Verhit in een braadpan 1 eetlepel olie. Bak hierin de kipkluifjes al omscheppend bruin. Voeg de
boemboe ajam toe en roer het door de kipkluifjes. Stoom het geheel in ± 25 minuten.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Halveer de kommer overlangs,
verwijder de zaden en snijd deze in kleine boogjes. Maak de ui schoon en snipper deze. Was de
Chinese kool en snij deze in repen van ± 1 cm.
Verhit de rest van de olie in een wok. Fruit het ui hierin goud bruin. Voeg de komkommer en
Chinese kool (bewaar het rulle groen) toe en roerbak het geheel ± 5 minuten.
Schep van het vuur de rest van de kool erbij.

Serveer de kipkluifjes in de sus met de rijst en Chinese kool.