Kip ketjap met komkommeratjar
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
2 |
komkommers |
5 |
eetlepels chilisaus |
3 |
eetlepels azijn |
300 |
gram witte rijst |
3 |
eetlepels ketjap manis |
1 |
eetlepel sambal badjak |
400 |
gram kipfilet |
4 |
eetlepels zonnebloemolie |
Zo maak je het klaar:
Verwijder de schil van de komkommers met een kaasschaaf en schaaf de komkommer in dunne plakjes. Roer de chilisaus en de azijn door elkaar en voeg zout naar smaak toe. Meng het door de komkommer en zet de atjar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng ondertussen de ketjap met de sambal en bestrijk de kip ermee. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in ± 12 minuten gaar. Snij de kop in schuine plakken. Verdeel de rijst over 4 borden en leg de plakken kip erop. Serveer met de komkommeratjar.
|