Kruidige rijst met zalm en ei

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden: 

2 eetlepels olie
700 gram prei in ringen
300 gram zilvervliesrijst
750 ml visbouillon van een tablet
3 eieren
250 gram zalmsnippers
20 gram peterselie fijngesneden

Zo maak je het klaar:
 
Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei in 5 minuten op middelhoog vuur, schep af en toe om. Voeg de kerriepoeder toe en laat het 1 minuut bakken. Doe de rijst er bij en roerbak de korrels tot ze glanzen. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook.
Roer het geheel goed door en zet het vuur laag. Kook de rijst met de deksel op de pan in ± 15 minuten gaar.
 
Kook ondertussen de eieren in 7 minuten haard. Laat deze schrikken onder koud stromend water, pel de eieren en snij ze in partjes.
 

Voeg de zalmsnippers, peterselie, zout en peper op smaak aan de rijst toe. Verdeel het over 4 borden en leg het ei erbij.