Knisperende kroepoek noedelsalade

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

250 gram noedels
2 limoenen
6 takjes verse munt
300 gram kipfilet
1 flesje wokolie
8 eetlepels ketjap
600 gemengde rauwkost
1 zak Java kroepoek

Zo maak je het klaar:

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Boen ondertussen de limoenen schoon. Rasp de schil van 1 limoen (alleen het groene deel, het wit eronder is bitter van smaak) en pers de vrucht uit. Snijd een helft van de andere limoen in vier kleine partjes en pers de andere helft ook uit. Haal de muntblaadjes van de takjes. Houd kleine blaadjes heel, scheur grotere in stukjes. Snijd de kipfilet in dunne plakjes.

Verhit een wok, schenk er wat olie in en wok hierin de plakjes kip 4 minuten. Meng er de ketjap, 2 eetlepels wokolie en het limoensap doorheen en wok nog 1 minuut.

Meng het warme kip-ketjapmengsel in een ruime schaal met de koude noedels, de rauwkost, de limoenrasp en de muntblaadjes. Verdeel de salade over vier grote kommen en strooi vlak voor het eten de kroepoek erover. Leg de partjes limoen erbij.