Kokos viskoekjes met broccoli wokrijst

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:  

400 gram basmatirijst
400 gram witvisfilet (koolvis, kabeljauw)
1 ei
1 potje sambal brandel
6 eetlepels koriander
10 eetlepels gerapte kokos
1 mespuntje zout
600 gram broccoli
1 scheutje wokolie

Zo maak je het klaar:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af in een vergiet, spoel met koud water en laat goed uitlekken.
Maal ondertussen de vis in een blender of foodprocessor tot gehakt. Meng hier het ei, 1 theelepel sambal, de koriander, 8 eetlepels kokos en 1 theelepel zout doorheen en vorm er 20 platte koekjes van. Laat ze tenminste 10 minuten in de koelkast opstijven.
Verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakken.
Verhit en scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes op vrij laag vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar in ca. 4 minuten.
Verhit een wok, schenk er wat olie in en wok hierin de broccoli met 2 theelepels sambal, 4 eetlepels kokos en wat zout gedurende 4 minuten. Schep de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de wokrijst met broccoli op 4 borden en leg de viskoekjes erop.