Ketjapmie met tomaat en knoflook

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

250 gram mienestjes
3 tomaten
2 teentjes knoflook
500 gram bami groentepakket
1 scheutje wokolie
400 gram roerbak vleesreepjes
1 bakje boemboe voor bami goreng
5 eetlepels ketjap

Zo maak je het klaar:

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de noedels af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.
Was en snijd ondertussen de tomaten in partjes. Pel en snijd de teentjes knoflook in plakjes. Snijd de rode peper uit het bamigroentenpakket in ringetjes.
Verhit een wok, schenk er wat olie in en wok hierin de vleesreepjes 2 minuten. Roerbak dan de groenten, de rode peper en de knoflook 5 minuten mee. Meng er eerst 0.5 dl water, de boemboe en de ketjap door en vervolgens de mie en de partjes tomaat. Roerbak het gerecht nog 2 minuten.
Schep de ketjapmie in 4 diepe borden.