'Leeuwenkoppen'van gehakt en kool

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

300 gram witte rijst
4 cm gember geschild
500 gram rundergehakt
1 ei losgeklopt
4 teentjes knoflook geperst
4 eetlepels Japanse sojasaus
4 eetlepels zonnebloemolie
1 Chinese kool

Zo maak je het klaar:

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de gember zo fijn mogelijk. Meng met het gehakt, ei, de knoflook, 2 eetlepels sojasaus en peper en zout naar smaak. Vorm met natte handen 4 ballen. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de ballen in ± 15 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Houd 4 mooie koolbladeren achter en snijd de rest in dunne reepjes. Verhit de rest van de olie en roerbak de koolreepjes 3 minuten. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en peper. Serveer de gehaktballen ('leeuwenkoppen') in de achtergehouden koolbladeren met de rijst en de geroerbakte kool. Lekker met in reepjes gesneden bosui.