Minirijsttafel

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:
 

300 gram witte rijst
2 duobakjes saté babi
500 gram sperziebonen
4 eetlepels zonnebloemolie
1 ui gesnipperd
4 eetlepels mix voor nasi special. (potje kruiden voor 12 borden)
2 eieren losgeklopt
1 potje atjar tjampoer

Zo maak je het klaar:
 
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de bevroren saté volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de ui 2 minuten mee. Voeg de nasimix en 100 ml wter toe. Laat dit 2 minuten koken op een laag vuur en voeg de rijst toe. Schep om en laat 10 minuten afgedekt staan. Kook de bonen in 8 minuten beetgaar. Giet af. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak in 3 minuten een omelet van de eieren. Keer halverwege. Snij de omelet in 4 punten. Verdeel de nasi over de borden. Schep de saté, bonen, omelet en atjar tjampoer eromheen.