Minirijsttafel
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
300 |
gram witte rijst |
2 |
duobakjes saté babi |
500 |
gram sperziebonen |
4 |
eetlepels zonnebloemolie |
1 |
ui gesnipperd |
4 |
eetlepels mix voor nasi special. (potje kruiden voor 12 borden) |
2 |
eieren losgeklopt |
1 |
potje atjar tjampoer |
Zo maak je het klaar:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de bevroren saté volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de ui 2 minuten mee. Voeg de nasimix en 100 ml wter toe. Laat dit 2 minuten koken op een laag vuur en voeg de rijst toe. Schep om en laat 10 minuten afgedekt staan. Kook de bonen in 8 minuten beetgaar. Giet af. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak in 3 minuten een omelet van de eieren. Keer halverwege. Snij de omelet in 4 punten. Verdeel de nasi over de borden. Schep de saté, bonen, omelet en atjar tjampoer eromheen.
|