Mihoen met paniki-kip en koriander

4 personen

Benodigdheden:

400 gram kipfilet
1 pak mihoen
2 rode paprika's
3 eetlepels fijngehakte koriander
1 flesje wokolie
1 spitskool
1 bakje boemboe voor ajam pakini

Zo maak je het klaar:

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de mihoen toe aan het kokend water en laat de mihoen ± 15 seconden koken. Direct afgieten in een vergiet, met koud water goed afspoelen en goed laten uitlekken.

Snij ondertussen de kipfilet in reepjes.

Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in smalle reepjes.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipfilet 5 minuten.

Voeg de paprika en de spitskool toe en roerbak deze ± 3 minuten mee. Voeg de boemboe en 1 dl water toe en laat het gerecht ± 3 minuten pruttelen. Schep de mihoen en de koriander erdoor en warm goed door.

Schep de pittige mihoen in diepe borden of kommen.