Noedels met ei, paksoi en cashewnoten 4 personen Benodigdheden:
Zo maak je het klaar: Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze ± 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut uit elkaar. Afgieten in een vergiet met koud water afspoelen en goed uit laten lekken. Was en snij de paksoi in brede reepjes. Was en snij de Spaanse peper in smalle ringetjes (hoe meer hoe heter). zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de paksoi en de peper 3 minuten. Klop de eieren snel los. Voeg aan de geroerbakte paksoi toe en roer tot het ei is gestold. Schep de afgekoelde noedels erdoor en roerbak nog 3 minuten. Voeg dan de woksaus naar smaak ± 8 lepels en de cashewnoten toe en schep alles nog een keer goed door elkaar. Schep de gember-lemonnoedels in diepe borden of kommen.
|