Nasi goreng met garnalen
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
300 |
gram rijst |
3 |
eieren |
3 |
eetlepels olie |
450 |
gram nasi groente |
1 |
zakje boemboe nasi goreng |
2 |
uien gesnipperd. |
2 |
bakjes roze garnalen |
Zo maak je het klaar:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Klop ondertussen de eieren los met 2 eetlepels water en peper en zout naar smaak. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, voeg het ei toe en bak in ± 5 minuten een omelet. Keer halverwege. Snijd de omelet in reepjes.
Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de boemboe 1 minuut. Voeg de ui en de peper toe en fruit dit 3 minuten. Voeg nu de garnalen toe en bak dit 1 minuut mee. Doe de nasi groente erbij en bak het geheel nog eens 3 minuten. Roer de rijst los met een vork en voeg toe. Roerbak het geheel nog eens 2 minuten. Meng de omeletreepjes erdoor. Lekker met kroepoek.
|