Nasi goreng met kipsaté

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

1 pak gele rist
250 gram kipfilet in blokjes
3 theelepels sambal badjak
5 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels olie
400 gram nasibami groenten
1 bakje boemboe nasi goreng
3 eetlepels pindakaas met stukjes noot
1 grote komkommer in plakken

Zo maak je het klaar: 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. meng de kipblokjes met 1 theelepel sambal, 1 eetlepel ketjap en 1 eetlepel olie. Laat ze 10 minuten marineren en steek ze aan de spiesjes. Rooster de kipsaté in een hete grillpan in ± 12 minuten rondom bruin en gaar. roerbak de nasigroenten 4 minuten in een hete wok met 2 eetlepels olie. Schep de boemboe nasi goreng erdoor en voeg lepel voor lepel de rijst toe. warm de nasi goreng al omscheppend goed door en voeg sambal en ketjap naar smaak toe. Verwarm de pindakaas al roerend met 1 theelepel sambal, 1 eetlepel ketjap en 100 ml water tot een gladde saus. Schep de nasi goreng in diepe borden en leg de kipspiesjes en komkommer erop. Schep de pindasaus over de kipspiesjes.