Nasi goreng met saté

4 personen
 
Benodigdheden: 

400 gram witte rijst
400 gram varkenslappen
3 eetlepels wok marinade
150 gram ontbijtspekblokjes
600 gram nasigroenten
1 bakje Boemboe voor nasi goreng
1 potje Atjar tjampoer
1 potje seroendeng

Zo maak je het klaar: 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd het vlees in blokjes van ± 2 cm, meng marinademix met de wokolie en ketjap en meng de marinade met de vleesblokjes. Een paar minuten laten staan en rijg de blokjes aan Conimex Satéstokjes.
Rooster de saté onder de hete grill of in de grillpan in ± 10 minuten aan beide kanten gaar.
Verhit een wok en bak spekblokjes in 3 minuten uit.
Voeg de groenten toe en wok 5 minuten mee. Voeg de boemboe en 0.5 dl water toe. Goed mengen. Schep de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de nasi, saté en atjar over 4 borden. Schep daar wat saus en seroendeng over. Geef de rest van de saus erbij.