Nasi goreng met hamreepjes

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

150 gram gekookte hamreepjes
300 gram witte rijst
6 eetlepels wokolie
350 gram nasi vlees
2 eieren losgeklopt
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 prei in ringen
100 gram boemboe voor nasi goreng
2 theelepels selderij
1 puntje sambal
1 scheutje ketjap manis

Zo maak je het klaar:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Verhit intussen in een wok de olie. Bak het vlees al omscheppend in 3 minuten bruin en schep uit de wok. Verhit in een koekenpan ½ van de overgebleven olie. Schenk de eieren in de pan en bak in 1-2 minuten per kant goudbruin en gaar. Laat de omelet op een bord glijden en snijd in stukjes.
Schenk resterende olie in de wok. Fruit de ui, de knoflook en de prei 3 minuten. Voeg de boemboe met het water toe. Schep het gebakken vlees erdoor.
Voeg de rijst in 3-4 porties toe en bak al omscheppend 4 minuten. Schep de ham, de omelet en de selderij erdoor. Breng op smaak met zout en peper en evt. met sambal en ketjap manis.
Schep de nasi goreng op de borden. Lekker met zilveruitjes en kroepoek.