Provençaalse rijstschotel

4 personen
 
Benodigdheden:

400 gram witte rijst of zilvervliesrijst
1 kleine aubergine
1 rode paprika
4 lente bosuitjes
50 gram geschaafde amandelen
3 eetlepels olie
1 eetlepel gehakte tijm, of 1 theelepel gedroogde tijm
1 teentje knoflook
1 deciliter sherry of witte wijn
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
200 gram brie
½ bakje cherry tomaatjes

Zo maak je het klaar:

 
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd intussen de aubergine en paprika, zonder zaadjes in kleine blokjes en verdeel de bosuitjes met loof in ringetjes. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en zet ze apart.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok. Roerbak de aubergine, paprika, bosui, tijm en geperste knoflook. Voeg de sherry toe en laat iets inkoken tot het vocht verdampt is. Schep de rijst en 1 eetlepel olijfolie erbij en roerbak op een hoge stand ± 2 minuten. Voeg peper en zout toe en schep de in blokjes gesneden brie er luchtig door. Bestrooi het gerecht met geroosterde amandelen en garneren met de tomaatjes.