Pittige nasi goreng
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
300 |
gram rijst |
3 |
eieren |
3 |
eetlepels olie |
450 |
gram nasi groente |
1 |
zakje boemboe nasi goreng |
2 |
uien gesnipperd |
250 |
gram roze garnalen |
Zo maak je het klaar:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Klop ondertussen de eieren los met 2 eetlepels water en voeg peper en zout naar smaak toe. Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan, voeg het ei toe en bak in 5 minuten een omelet. Snijd de omelet in reepjes.
Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Halveer de peper en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de boemboe 1 minuut. Voeg de ui, peper toe en fruit dit 3 minuten. Voeg de garnalen toe en bak deze 1 minuut mee. Doe de nasigroente erbij en roerbak het geheel 3 minuten. Roer de rijst los met een vork en voeg deze toe. Meng de omeletreepjes erdoor.
Lekker met kroepoek.
|