Pittige gehaktballetjes met gebakken mie

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden: 

500 gram gehakt
ei
eetlepels paneermeel
eetlepels ketjap manis
theelepels. sambal oelek
1 mespuntje zout
1 mespuntje  versgemalen peper
ui, gesnipperd
eetlepel. arachide- of zonnebloemolie
zakje bami-gorengkruiden
400  gram mie
bakje of zakje satésaus (voor ± 250 ml)
zak oosterse roerbakgroenten
komkommer, in plakjes of 1 pot komkommerschijven
potje atjar tjampoer

Zo maak je het klaar: 

Meng het gehakt met ei, paneermeel, ketjap, sambal, zout, peper en ui. Vorm er balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Verhit 3 eetlepels olie en bak de balletjes in 15 minuten rondom bruin en gaar. Wel intussen de bamikruiden. Kook de mie en giet deze af. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de bamikruiden en de roerbakgroenten ± 5 minuten. Voeg de mie toe en bak deze even mee. Serveer de mie met de gehaktballetjes, satésaus, komkommer en atjar.