Rijst met zoetzure kip en Chinese kool

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

300 gram zilvervliesrijst
4 kipkarbonades
2 tenen knoflook geperst
2 theelepels paprikapoeder
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels zoete chilisaus
1 grote ui in partjes
1 Chinese kool
2 eetlepels sojaolie

Zo maak je het klaar:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar. Wrijf de kipkarbonades onder het vel in met knoflook en paprikapoeder en bak ze in een hapjespan in 1½ eetlepel olijfolie in 5 minuten knapperig bruin. Voeg de chilisaus en 150 ml water toe en laat de kop in nog 20 minuten zachtjes gaar worden. Verhit 1½ eetlepel olie in de wok en roerbak de ui en kool 3 minuten. Voeg de sojasaus en 2 eetlepels water toe en laat de groente in 2 minuten beetgaar worden. Serveer de rijst in diepe borden. Schep de Chinese kool erop en leg daarop de kip. Schep de saus erover.