|
Rendang steak met rode paprika
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
400 |
gram witte rijst |
1 |
struik bleekselderij |
1 |
rode paprika |
2 |
uien |
400 |
gram malse biefstuk |
1 |
flesje wok olie |
½ |
theelepel serehpoeder |
1 |
bakje boemboe voor rendang vlees |
Zo maak je het klaar:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Was de bleekselderij, trek de stengels los, snijd ze elk in 3 stuken en de stukken telkens in 6 reepjes.
Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes. Pel de uien en snijd deze in reepjes.
Snijd de biefstuk in plakjes van ± 1 cm dikte. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de bleekselderij met de helt van de ui en wat zout in 6 minuten. Voeg na 5 minuten het serehpoeder toe.
Roer de boemboe los met 1½ dl warm water. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes biefstuk op het hoogste vuur om en om 1 minuut. Voeg de paprika en de rest van de ui toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg de boemboe toe, meng het geheel en laat 2 minuten pruttelen.
Schep de rijst en de bleekselderij o vier borden, leg het vlees ernaast en verdeel de rest van de saus erover.
|