Rendang steak met rode paprika

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

400 gram witte rijst
1 struik bleekselderij
1 rode paprika
2 uien
400  gram malse biefstuk
1 flesje wok olie
½ theelepel serehpoeder
1 bakje boemboe voor rendang vlees

Zo maak je het klaar:

 
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Was de bleekselderij, trek de stengels los, snijd ze elk in 3 stuken en de stukken telkens in 6 reepjes.
Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes. Pel de uien en snijd deze in reepjes.
Snijd de biefstuk in plakjes van ±  1 cm dikte. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de bleekselderij met de helt van de ui en wat zout in 6 minuten. Voeg na 5 minuten het serehpoeder toe.
Roer de boemboe los met 1½ dl warm water. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes biefstuk op het hoogste vuur om en om 1 minuut. Voeg de paprika en de rest van de ui toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg de boemboe toe, meng het geheel en laat 2 minuten pruttelen.

Schep de rijst en de bleekselderij o vier borden, leg het vlees ernaast en verdeel de rest van de saus erover.