Rijst met groentecurry en eieren

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

3 eetlepels zonnebloemolie
1 grote ui grof gesnipperd
2 tenen knoflook fijngehakt
2 eetlepels kerriepoeder
250 gram winterwortel in plakken
½ bloemkool in roosjes
1 blik tomatenstukjes in tomatensap
400 gram pandanrijst
6 eieren
3 eetlepels geraspte kokos

Zo maak je het klaar:
 
Hak de tenen knoflook fijn.
Snipper de ui grof.
Snijd de winterwortel in plakken. Verdeel de bloemkool in roosjes.
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
Roer de kerriepoeder erdoor en bak alles nog 1 minuut tot het lekker gaat ruiken.
Schep de wortel en bloemkool erdoor en bak alles nog 2 minuten.
Roer dan de tomatenstukjes met het sap en het water door de groenten en voeg zout naar smaak toe.
Laat de curry 10-15 minuten zachtjes sudderen tot de groenten gaar is.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
Kook de eieren in 8 minuten bijna hard en laat ze daarna schrikken.
Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin.
Laat de kokos op een bord afkoelen.
Pel de eieren en halveer ze.
Schep de rijst in diepe borden en schep de groentecurry erop.

Leg op elk bord een vierde van de halve eieren met het geel naar boven en strooi de kokos erover.