Sajoer boontjes met champignons en sesamzalm

4 personen

Benodigdheden:

400 gram basmatirijst
250 gram champignons
1 scheutje wokolie
500 gram gebroken sperziebonen
1 bakje boemboe voor sajoer boontjes
400 gram zalmfilet
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel sesamzaadjes

Zo maak je het klaar:

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ± 8 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.

Maak de champignons schoon en snij ze in vieren. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de boontjes 2 minuten . Wok de champignons 2 minuten mee.

Voeg 300 ml water en de boemboe toe. Goed mengen en in ± 13 minuten pruttelen. Snijd intussen de zalm in vier porties en bestrijk met de ketjap. Laat deze 2 minuten staan.

Rooster ondertussen de sesamzaadjes lichtbruin in een droge koekenpan.

Doe een scheutje olie in de hete koekenpan en bak de zalm voorzichtig ± 2 minuten aan beide zijden.

Bestrooi de zalm met sesam.

Schep de sajoer boontjes en de rijs op 4 borden en lag de zalm ernaast.