Sambal brandal kabeljauw met citroenboontjes

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

600 gram kabeljauwfilet uit de diepvries
250 gram mihoen
1 kleine citroen
2 teentjes knoflook
½ eetlepel sambal brandal
1 flesje wokolie
600 gram gesneden snijbonen
2 eetlepels gembersiroop

Zo maak je het klaar:

Laat de vis ontdooien. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Wrijf de kabeljauw helemaal in met de sambal.

Verhit en scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauw op vrij laag vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar.

Verhit een wok, schenk er wat olie in en wok hierin de knoflook 1 minuut. Schep de plakjes uit de pan. Roerbak in dezelfde wok de snijbonen met de citroenrasp en wat zout 5 minuten. Voeg 1 el citroensap en 1 eetlepel gembersiroop toe. Even doorwarmen.

Schenk de rest van het citroensap en de gembersiroop naast de kabeljauw in de pan. Schud de pan zachtjes.

Verdeel de mihoen over 4 borden, leg de kabeljauw ernaast, schep de citroensnijbonen erbij en strooi de plakjes knoflook erover.