Sambal-vleesblokjes en boontjes in pindasaus

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:
 

6 lente-uitjes
400 gram hamlapjes
600 gram gebroken sperziebonen
1 flesje wokolie
1 potje sambal manis
1 pak Chinese eiermie
1 bakje Javaanse pinda satésaus

Zo maak je het klaar:

Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout of Ketjap Asin aan de kook. Maak ondertussen de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine smalle plakjes. Snijd de hamlapjes in blokjes van 2 cm.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat wokolie in en roerbak hierin de vleesblokjes, de sperzieboontjes en 1-2 eetlepels sambal gedurende een minuut of 10.

Kook de Chinese Eiermie in 4 minuten gaar. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.

Meng de satésauspasta en 3 dl water door de vleesblokjes en breng het geheel al roerend op laag vuur aan de kook. Laat de saus 1 minuut zachtjes doorkoken.

Schep het gerecht op borden of in een diepe schaal. Geef de mie er apart bij. Bestrooi met de lente-uitjes