Sambal-vleesblokjes en boontjes in pindasaus
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
6 |
lente-uitjes |
400 |
gram hamlapjes |
600 |
gram gebroken sperziebonen |
1 |
flesje wokolie |
1 |
potje sambal manis |
1 |
pak Chinese eiermie |
1 |
bakje Javaanse pinda satésaus |
Zo maak je het klaar:
Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout of Ketjap Asin aan de kook. Maak ondertussen de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine smalle plakjes. Snijd de hamlapjes in blokjes van 2 cm.
Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat wokolie in en roerbak hierin de vleesblokjes, de sperzieboontjes en 1-2 eetlepels sambal gedurende een minuut of 10.
Kook de Chinese Eiermie in 4 minuten gaar. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Meng de satésauspasta en 3 dl water door de vleesblokjes en breng het geheel al roerend op laag vuur aan de kook. Laat de saus 1 minuut zachtjes doorkoken.
Schep het gerecht op borden of in een diepe schaal. Geef de mie er apart bij. Bestrooi met de lente-uitjes

|