Wokken aan tafel

10 personen

Benodigdheden:

400 gram kipfilet
1 flesje zoete soja
1 flesje curry kokos
1 flesje chili gember
400 gram malse biefstuk
300 gram rauwe gepelde garnalen
3 paprika's
600 gram witte rijst
250 gram kastanje champignons
250 gram taugé
8 eetlepels fijngehakte tuinkruiden (koriander, bieslook, bladselderij)
1 flesje wokolie

Zo maak je het klaar:

Snijd de kipfilet in zeer smalle reepjes. Marineer de kipfilet ± 15 minuten in 6 eetlepels woksaus zoete soja.

Snij de biefstuk in zeer smalle reepjes. Marineer de biefstuk ± 15 minuten in 6 eetlepels curry kokos.

Marineer de garnalen ± 15 minuten in chili gember.

Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water (met zout of een scheutje sojasaus) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ± 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten staan.

Was en halveer ondertussen de paprika's verwijder de zaadlijsten en snijd ze in schuine stukjes.

Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.

Zet de gesneden groente, de gemarineerde kopreepjes, biefstukreepjes en garnalen, de gekookte witte rijst, de tuinkruiden en de rest aan de woksausen in schaaltjes op tafel.

Verhit aan tafel een scheutje olie in de mini wokjes. Roerbak wat gemarineerde kippetjes met wat taugé en voeg zoete soja naar smaak toe. Bestrooi met wat bieslook

Roerbak wat gemarineerde biefstuk met wat paprikastukjes en voeg de curry kokos naar smaak toe. Bestrooi dit wat met koriander.

Roerbak wat garnalen met partjes champignons en voeg chili gember naar smaak toe. Bestrooi met wat bladselderij.