Duitse bratkartoffeln en bratwurst

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 ietss kruimige aardappelen geschild
1 zak paprikamix rood geel en groen
100 gram boter
2 uien in ringen
250 gram champignons
1 blikje tomantenpurree
4 braadworsten
2 theelepels hot currypoeder

Zo maak je het klaar:

Snijd elke aardappel in 4 stukken. Kook ze 12 minuten, giet af en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Steek ondertussen de barbecue aan. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de paprika en de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en 100 ml water toe en laat 15 minuten stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen 50 gram boter in een koekenpan en bak de aardappelen in 15 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Gril de braadworsten in ± 12 minuten rondom gaar op de barbecue. Verdeel de gebakken aardappel en de groente over 4 borden. Snijd de worsten in stukken en leg op de borden, bestrooi met het currypoeder. Lekker met currysaus of ketchup.