Flamkuchen met spekjes ui en crème fraîche

4 personen

hoofdgerecht 

Benodigdheden: 

8 plakjes bladerdeeg ontdooid
200 ml crème fraîche
1 rode ui in flinterdunne plakjes
250 gram spek blokjes
50 gram geraspte oude kaas
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
150 gram veldsla
150 gram wortels geraspt

Zo maak je het klaar: 

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat en druk de randen tegen elkaar.

Besmeer het bladerdeeg met de crème fraîche en verdeel de ui en spekjes erover. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de plaattaart in de oven in ± 15 minuten goudbruin en gaar.

Klop intussen een vinaigrette van de mosterd, azijn en olie. Meng de veldsla met de wortel en besprenkel met de vinaigrette.

Serveer de flammkuchen met de salade.