Hertenbiefstuk met balsamico-knoflooksaus

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden:

4 hertenbiefstukjes van 125 gram per stuk
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout
200 gram oesterzwammen
50 gram boter
1 eetlepel arachideolie
6 sjalotjes gepeld en in vieren gesneden
1 teentje knoflook in plakjes
2 eetlepels balsamicoazijn
½ eetlepel verse gehakte tijm of ½ theelepel gedroogde tijm
150 ml wildfond

Zo maak je het klaar:

Bestrooi de biefstukken met zout en peper.

Veeg de paddenstoelen schoon met een stuk keukenrol. Halveer de paddenstoelen. Verhit de boter en de olie. Bak hierin het vlees ± 3 minuten per kant. Neem het uit de pan en houd het warm. Voeg de sjalotjes en knoflook bij het bakvet en bak 3 minuten. Blus het af met de azijn. Voeg de oesterzwammen en tijm toe en giet de fond erbij. Kook 2 minuten en serveer de biefstuk met de saus.