Ratatouille met runderworstjes

4 personen

(hoofgerecht)

Benodigdheden:

1 aubergine in plakken
3 eetlepels olijfolie
700 gram aardappelschijfjes
3 runderbraadworstjes
400 gram grofgesneden wokgroene
1 wokblokje knoflook
400 gram tomatenblokjes

Zo maak je het klaar:

Snijd de aubergineplakjes in vieren. Schep ze in een vergiet om met 1 theelepel zout. Laat 15 minuten staan. Verhit de olie in een wok en bak de aardappelschijfjes in 10 minuten goudbruin. Verwijder het zout van de aubergine onder koud stromend water en dep de aubergine droog. Voeg de worst toe aan de aardappelschijfjes en roerbak 5 minuten. Schep de aubergine en de wokgroente erbij en roerbak 5 minuten Voeg het wokblokje toe en laat dit smelten. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het gerecht al omscheppend aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Serveer naar keuze warm of lauwwarm.