|
Griekse kip met aardappelen en citroen
4 personen
Benodigdheden:
500 |
gram aardappelen |
2 |
eetlepels olijfolie |
1 |
eetlepel tijm |
1 |
citroen |
4 |
teentjes knoflook |
4 |
kippenbouten |
1 |
mespuntje zout |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 190°C. Was de schil van de aardappels schoon. Droog de aardappelen. Snijd de aardappelen in een grove stukken en leg deze in een kom. Giet olijfolie op de aardappelen en strooi er tijm over. Meng de aardappelen, olie en tijm goed door elkaar. Snij de citroen in vieren. Pel de knoflook. Bestrooi de kippenbouten met zout.
Smeer een vuurvaste ovenschaal dun in met olijfolie en leg de koppenbouten naast elkaar in de schaal. Rangschik de aardappelen, knoflook en citroenpartjes eromheen.
Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Plaats de schaal in de oven laat de kip en aardappel in ongeveer 40 minuten gaar bakken. Verwijder na 30 minuten de folie. De kippenbouten moeten goed gaar zijn. Eet bij dit gerecht, gekookte sperziebonen, tuinbonen of gemengde sla.
|