Hongaarse stoof

4 personen
 
Benodigdheden:  

1 kilo vastkokende aardappels
1 mespuntje zout
1 ui
250 gram champignons
250 gram salami, in dikke plakken
1 blik cocktailworstjes
400 gram Hongaarse roerbakgroente
2 eetlepels olijfolie
1 blikje tomatenpuree
1 blikje abrikozen

Zo maak je het klaar:
 
Schil de aardappels en snijd ze in flinke stukken. Kook ze in 10 minuten in water met zout, giet ze af en laat ze uitdampen. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd te in plakjes. Snijd de salami in reepjes. Laat de worstjes uitlekken. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook al 3 minuten al omscheppend glazig. Voeg de aardappels toe en bak ze al omscheppend ± 7 minuten mee. Voeg de champignons, doe roerbakgroente met de kruiden. De salami en de worstjes toe en bak alles al omscheppend 5 minuten. Voeg de tomatenpuree. De abrikozen en het sap toe en laat alles beetgaar stoven. Lekker met witte rijst.