Indiase gehaktballetjes
 
Benodigdheden:
 

1 kilo half om half gehakt
4 uien
6 eetlepels olie
1 theelepel cayenne peper
2 theelepels garam massala
2 theelepels kerrie
4 theelepels karwijzaadjes
2 eierdooiers
1 mespuntje zout
1 klontje boter
2 blikjes gepelde tomaten in blokjes 800 gram
2 theelepels suiker
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 bosje fijngehakte peterselie

Zo maak je het klaar:

 
Doe het gehakt in een kom, snipper de uien fijn en laat in hete olie glazig fruiten. Doe er de cayennepeper, de gram massala, de kerrie poeder en de karwijzaadjes erbij. Laat het mengsel iets afkoelen en meng het met de eierdooiers en wat zout door het gehakt. Rol er met vochtige handen balletjes van ter grote van pingpongballetjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de balletjes in ± 5 minuten rondom bruin. Fruit voor de saus grof gesnipperde ui glazig in olie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met de suiker, zout en peper. Laat de gehaktballetjes 5 minuten in de saus stoven. Roer er de groene kruiden door. Serveer de balletjes met saus.