Indiase kalkoencurry

4 personen

Benodigdheden:

2 uien
2 teentjes knoflook
400 gram kalkoenfilet
4 eetlepels vloeibare margarine
currypasta
2 dl kippenbouillon
1 eetlepel bloem
250 ml zure room
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
4 eetlepels fijngehakte koriander
600 gram rijst
300 gram gemengde salade

Zo maak je het klaar:

Pel de ui en de knoflook en snipper deze grof. Snijd de kalkoenfilet in stukjes. Verhit de margarine in een braadpan en roer de currypasta erdoor. Schep de kalkoen erdoor en bak al omscheppend op matig vuur in ± 3 minuten bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze ook ± 3 minuten mee. Voeg de bouillon toe en stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in ± 15 minuten gaar. 

Roer de bloem door de zure room en schep de zure room van het vuur af door de kalkoen. Verwarm, de kalkoencurry al roerend ± 3 minuten tot er een gladde dikke saus ontstaat. Breng de curry op smaak met zout en peper en schep de koriander  erdoor. Serveer er de gekookte rijst en de salade bij.