Indische spekreepjes

4 personen  

Benodigdheden: 

800 gram speklappen zonder zwoerd
4 fijngesneden sjalotjes
250 gram Oosterse roerbakgroente
4 eetlepels Japanse ketjap
2 eetlepels gembersiroop
1 uitgeperst teentje knoflook
3 gesneden lente uitjes
½ theelepel sambal oelek
1 theelepel citroensap
2 theelepels suiker
2 eetlepels olie

Zo maak je het klaar:
 
Snij de speklappen in reepjes (± 2 cm). Verhit nu in de wok of in een hapjespan
2 eetlepels olie en bak hierin onder regelmatig omscheppen de spekreepjes goudbruin en krokant. Haal ze uit de pan en houdt ze apart.
Bak nu op hoog vuur in dezelfde olie, de roerbakgroenten en de sjalotjes om en om. Breng op smaak met de overige ingrediënten en voeg het vlees er weer bij. Laat het geheel op laag vuur nog even zachtjes doorkoken. Indien nodig, op smaak brengen met peper en zout. Serveer met bamathi of pandarijst.