Indische kip met tomaat

4 personen
 
Benodigdheden: 

2 eetlepels olie
1 ui
500 gram kipfilet
125 gram boemboe ajam smoor
400 gram tomatenblokjes
250 gram eiernoedels
1 eetlepel pindakaas
1 komkommer

Zo maak je het klaar:
 
Maak de ui schoon en snipper deze in grove stukken. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui in ± 1 minuut. Voeg de kipfilet toe en bak deze in ± 3minuten aan.
Voeg de boemboe en de tomatenblokjes toe en breng deze aan de kook.  Draai het vuur laag en stoof met de deksel op de pan ± 15 minuten. Bereid de eiernoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Roer de pindakaas erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Verdeel de noedels over 4 borden en schep de koop er bij.

Maak de komkommer schoon en snijd deze in plakjes. Leg dit erbij op het bord.