Indische gehaktschotel

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden:

4 eetlepels zonnebloemolie
300 gram extra magere rundergehakt
400 gram Chinese roerbakmix
400 gram tomatenblokjes
2 eetlepels pindakaas met noot
3 eetlepels ketjap
700 gram aardappelschijfjes
½ potje seroendeng

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 eetlepels olie in de wok. Bak het gehakt in 3 minuten rul. Voeg de roerbakmix toe en bak 4 minuten mee. Meng de tomaat, pindakaas, ketjap en peper naar smaak erdoor. Schep het gehakt groentemengsel in de ovenschaal.

Verdeel de aardappelschijfjes over het mengsel. Meng de seroendeng met de rest van de olie en verdeel over de schijfjes. Bak de schotel in de oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar.