Indische gehaktballen

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

1 sneetje witbrood zonder korst
3 eetlepels ketjap manis
400 gram half om half gehakt
1 ei
2 theelepels sambal oelek
50 gram ongezouten pinda's
1 teentje knoflook
4 eetlepels seroendeng
25 gram boter

Zo maak je het klaar:

 
Leg het brood in een diep bord en besprenkel met de ketjap. Doe het gehakt met het ei in een kom. Voeg het brood en de ketjap toe en vervolgens de sambal en pinda's. Pers de knoflook erboven.
Kneed het gehakt totdat het brood er gelijkmatig doorheen is gemengd. Verdeel in 4 porties en vorm er met vochtige handen ballen van. Doe de seroendeng in een diep bord en rol de ballen er 1 voor 1 door.

Verhit de boter in een pan en braad de ballen aan. Bak op laag vuur in 25 minuten gaar. Keer regelmatig. Draai het vuur de laatste 3 minuten iets hoger voor een knapperig korstje.