Indiaas stoofpotje met appelkorma

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

600 gram Indiase ovenschotel
2 uien
4 eetlepels zonnebloem
1 zakje korma currypasta
800 gram tafelaardappelen
1 aubergine
1 groene paprika
1 rode paprika
1 gele paprika
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepe gemalen komijnzaad
4 eetlepels mango chutney

Zo maak je het klaar:

 
Oven verwarmen op 180 °C. Vlees in oven bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Uien pellen, halveren en in reepjes snijden. 2 eetlepels olie in diepe pan verhitten en hierin uien 3 minuten bakken. Korma currypasta erdoor roeren. Aardappelen erdoor scheppen.

1/4 l koud water toevoegen. Aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes koken. Aubergine en paprika's ondertussen schoonmaken. Aubergine in plakken snijden. Plakken in vieren snijden. Paprika's in ringen snijden. Rest olie in wok verhitten en hierin paprika en aubergine 8 minuten roerbakken. Kerriepoeder, komijn, 2 eetlepels chutney en zout naar smaak toevoegen en nog 1 minuut roerbakken. Vlees, aardappelkorma en groenten over 4 borden verdelen. Rest chutney ernaast scheppen.