Indische kip met gebakken rijst

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:
 

300 gram witte rijst
2 duobakjes saté
200 ml kokosmelk
2 eetlepels ketjap manis
450 gram bami – nasi groente
2 eetlepels zonnebloemolie
60 gram Indonesische kroepoek
1 potje Amsterdamse uien uitgelekt

Zo maak je het klaar:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de bevroren saté met de saus in een steelpan. Voeg de kokosmelk en de ketjap toe en breng op laag vuur al roerend aan de kook. Laat nog ± 10 minuten zachtjes doorkoken tot de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rode peper van de nasi-bamigroenten in ringen. Verhit de olie in een wok en bak de peper en de rest van de groenten 5 minuten Houd de taugé achter. Schep de rijst met de taugé door de groenten en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de saté over 4 kommen. Serveer met de kroepoek en de uien.