Kip Tandoori

4 personen

Benodigdheden: 

16 minidrumsticks
400 gram basmatirijst
1 pakje filodeeg
1 theelepel gemberpuree
1 theelepel uitgeperste knoflook
¼ theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen koriander
2 theelepels paprikapoeder mild
1 theelepel zout
1 eetlepel citroenrasp
3 eetlepels maïsolie
300 ml yoghurt

Zo maak je het klaar:
 
Snij het vel van de drumsticks af en maak inkepingen in het vlees. Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg de kip er in en laat dit 3 uur in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor op 240°C. Doe de kip in een ovenschaal en bak hem in ± 25 minuten gaar. Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal de schaal uit de oven en houdt de kip warm.Temper de oven op 180°C. Snij het filodeeg in 8 vierkanten van 15 bij 15 cm. Leg steeds twee vierkanten diagonaal op een schaaltje en bak ze in ± 5 minuten hard in de oven. Serveer de rijst en de kip tandoori in de filobakjes.