Kip Tandoori
4 personen
Benodigdheden:
16 |
minidrumsticks |
400 |
gram basmatirijst |
1 |
pakje filodeeg |
1 |
theelepel gemberpuree |
1 |
theelepel uitgeperste knoflook |
¼ |
theelepel kurkuma |
1 |
theelepel gemalen koriander |
2 |
theelepels paprikapoeder mild |
1 |
theelepel zout |
1 |
eetlepel citroenrasp |
3 |
eetlepels maïsolie |
300 |
ml yoghurt |
Zo maak je het klaar:
Snij het vel van de drumsticks af en maak inkepingen in het vlees. Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg de kip er in en laat dit 3 uur in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 240°C. Doe de kip in een ovenschaal en bak hem in ± 25 minuten gaar. Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal de schaal uit de oven en houdt de kip warm.Temper de oven op 180°C. Snij het filodeeg in 8 vierkanten van 15 bij 15 cm. Leg steeds twee vierkanten diagonaal op een schaaltje en bak ze in ± 5 minuten hard in de oven. Serveer de rijst en de kip tandoori in de filobakjes.

|