Kipcurry met bloemkool

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

300 gram basmatirijst
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels milde currypasta (patak's)
500 gram kipfilet in stukjes
2 uien gesneden
475 gram bloemkoolroosjes
400 ml kokosmelk
½ zakje verse koriander fijngesneden

Zo maak je het klaar:

ook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een braadpan en bak de currypasta hierin 1 minuut op laag vuur. Bak de stukjes kipfilet al omscheppend 5 minuten mee. Schep de ui en de bloemkoolroosjes erdoor en bak nog 2 minuten. Schenk de kokosmelk bij de kip en de groenten en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het geheel in 15-20 minuten met de deksel schuin op de pan zachtjes gaarstoven. Breng de kipcurry op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de rijst over vier kommen, verdeel de kipcurry erover en bestrooi het geheel met koriander. Serveer direct.