Pittige kipspiesjes

2 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

1 teentje knoflook geperst
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel olie
150 gram kipfilet in lange dunne repen
1 eetlepel milde currypasta
100 gram zilvervliesrijst
150 ml kippenbouillon
1 pak stoomgroente, broccoli, rode paprika, rode ui en courgette

Zo maak je het klaar:

Roer in een schaal de knoflook, sambal, sojasaus en 1 eetlepel olie door elkaar. Schep de kip erdoor en marineer hem 15 minuten. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verhit in een antiaanbaklaag de currypasta. Schep de rijst erdoor en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 minuten met de deksel op de pan op laag vuur gaar. Steek de kiprepen zigzag aan satéstokjes, leg ze in een braadslede en rooster de kipspiesjes in de oven in 10 minuten gaar en bruin. Keer ze regelmatig en bestrijk ze dan met de marinade. Bereid de stoomgroenten in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de stoomgroenten door de curryrijst en schep deze in diepe borden. Leg de kipspiesjes er bovenop.