Farfalle met pompoen en salami

4 personen

(hoofdgerecht)  

Benodigdheden: 

300 gram farfalle
1 pompoen
3 eetlepels olijfolie
200 gram gesneden salami
2 rode uien in partjes
1 theelepel gedroogde salie
250 ml kippenbouillon van tablet
75 gram Pecorino Romano (kaas), geraspt

Zo maak je het klaar: 

Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de pompoen in vieren. Verwijder de zaadlijsten, draden en schil. Snijd in stukjes van 1 1/2 cm. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de salami 3 minuten Neem met een schuimspaan uit de pan. Fruit de ui 3 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de pompoenblokjes, salie en bouillon toe en stoof in ± 10 minuten gaar. Voeg de salami weer toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep de farfalle om met het pompoenmengsel. Bestrooi met de kaas.